fbpx
Live free, go tiny

TinyCo meets Corda

Op 13 oktober plaatste TinyCo haar Tiny House demomodel als mobile office op de Corda Campus in Hasselt. Een plek waar ideeën groeien en bloeien. Waar mensen en bedrijven, groot en klein, samenkomen. Een plek waar business communities ontstaan: professioneel, inspirationeel en met een hoek af. 

Elke maandag en vrijdag tussen 13:00 en 16:00 zal onze deur open staan.

Tiny House ervaring

TinyCo bezocht Kelly, de trotse winnares van de gratis overnachting, aan het Tiny House op het domein van het Kasteel van Ordingen.  

We waren erg benieuwd hoe ze dit verblijf samen met haar man en zoontje had ervaren. 

Ze waren de dag ervoor om 15 uur aangekomen en kregen de sleutel van het Tiny House aan de inkom van het luxueuze kasteel van Ordingen. “Het contrast was erg groot” zegt Kelly “luxe en pure natuur zo dicht bij elkaar. Dat was zeer inspirerend.”  

Het Tiny House staat op het domein van het kasteel maar is afgeschermd met een dichte bomenrij en een kabbelend beekje en staat tussen de perenbomen. “Aan het Tiny House zelf kan je echt tot rust komen” zegt Kelly “Samen met ons zoontje zijn we naar de vissen en eenden gaan kijken en naar de paarden in de wei”. Helaas was de zomerbar gesloten, anders hadden ze daar zeker van geprofiteerd, maar ook zonder dat hebben ze hun tijd goed kunnen benutten. “We hebben veel buiten aan het huisje gezeten en gespeeld. En ‘s avonds zaten we samen met ons drietjes in de zetel, dicht bij elkaar. Dat schept direct veel verbinding”. 

We vroegen aan Kelly of ze graag zelf een Tiny House zou willen hebben en ze antwoorde “Ja, heel graag! Ik kijk soms stiekem rond voor een geschikte locatie om het als vakantiewoning ergens te kunnen plaatsen.”  

We waren ook benieuwd naar waarom zij iemand zou aanraden om in dit Tiny House te komen overnachten. “Je moet het gewoon eens meegemaakt hebben. Wij vonden het een hele fijne ervaring en zouden zelf ook nog eens willen terugkomen, maar dan eens met ons tweetjes, mijn man en ik ;)”. 

Slow Escapes

Langs het prachtige gerestaureerde kasteel van Ordingen hebben we voor Slow Escapes een Tiny house geplaatst. Je mag hier komen slapen tussen de peren bomen en genieten van de natuur en rust.

Book nu via https://slow-escapes.com

Interview VTM

TinyCo zet Tiny House opnieuw in de kijker door een interview op VTM “lifestyle en wonen”.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn in een Tiny House en waar je op kan latten bij de aankoop? Bekijk dan dit filmpje. Robin van TinyCo geeft je graag meer uitleg.

Parlementsmeeting

TinyCo ging dankzij Patrick Buteneers van Unizo aan tafel zitten met een aantal Limburgse Parlementsleden Rita Moors, Leo Pieters en Steven Coengrachts om de woonproblematiek rond Tiny Wonen aan de kaarten.

Schoolbezoek

Met veel enthousiasme gaf Luc toelichting over Tiny Houses aan de jongere, van OV4 van het Spectrum College in Beringen. Jong bezig zijn met wonen van de toekomst. Ben jij bezig met duurzaamheid en wonen? Wij komen graag langs om uitleg te geven.

Opendeurdag

Op 1 mei zette TinyCo de deuren open van haar 4 stockmodellen van trailerbare Tiny Houses in Hasselt. Het was een succesvolle kijkdag met vele toffe mensen! Zeker voor herhaling vatbaar.

Artikel Flair

Dit Als TinyCo mochten we meewerken aan de inhoud van een artikel in de Flair over Tiny Houses “Klein maar Fijn”.

Klimaattafels

TinyCo was aanwezig op de eerste Klimaattafels in Hasselt. Als TinyCo zetten we in op betaalbare ecologische woningen/zorgwoningen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

TinyCo meets Ikea

Op 1 februari plaatse TinyCo haar Tiny House demomodel Sunshine op de parking van de Ikea. Ons huisje werd een maand lang een showroom voor Ikea en TinyCo. Een match made in heaven omdat Ikea een specialist is in het opvullen van kleine ruimtes. Ons huisje werd een maand lang door honderden nieuwsgierigen bezocht en de reacties waren unaniem: “Dit Tiny House ziet er langs binnen veel ruimer uit dan langs buiten. Meer dan dit heb je niet nodig om alleen of met twee te wonen.”

Warmste Huisje

Tijdens de warmste week in Hasselt mocht TinyCo haar Sunshine Tiny House als warmste huisje voor de presentatoren plaatsen. Dit Tiny House werd gedurende de warmste week hun slaapplaats.

Interesse?

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter en wij contacteren jou.

Heb je jouw gegevens achtergelaten, maar nog geen e-mail van ons ontvangen? Check jouw ongewenste mails.

Live Free, Go Tiny